Vědecká studie zjišťuje v javorovém sirupu přítomnost 20ti antioxidantů bojujících proti chorobám.
Podle nové studie vedené Univerzitou Rhode of Island, Dr. Navindra SEER objevil v javorovém sirupu více než 20 složek, které úzce souvisí s lidským zdravím, přičemž 13 z těchto složek bylo v javorovém sirupu odhaleno poprvé.
Dnes již víme, že javorový strom má silné antioxidanty ‚, říká dr. SEER.
Mnohé z těchto antioxidantů, které mají prokazatelně protirakovinotvorné, antibakteriální a antidiabetické vlastnosti, se nacházejí v javorovém sirupu.
‚Lidé se stále více zajímají o zdravější možnosti ve stravování‚.
Ještě před touto studií bylo známo, že javorový sirup je plný přírodních minerálních látek a vitamínů, včetně zinku, manganu a vápníku. Tytéž antioxidační složky se našly v bobulovém ovoci, a toto je vzrušující pokrok, protože lidé předtím nespojovali sladidlo se zdravými biologickými vlastnostmi.
, Lidé jsou dnes mnohem více uvědomělí a znalí zdravotních výhod, které přinášejí speciální jídla ‚, řekl SEER.
Když si vybíráme javorový sirup jako sladidlo, je zdravější použít 100% ně čistý produkt. Současná studie prokázala, že 50 procent Američanů si není vědomo toho, zda sirup který konzumují je skutečný javorový sirup, nebo jen, sirupem na palačinky ‚.
Zdravější alternativa k jiným cukrem, čistý javorový sirup je chuťovým základem při vaření a má mnohé využití v gastronomii i kromě snídaňových jídel, například jako sladidlo do čaje, zálivka na zeleninu, nebo glazura na grilovanou drůbež či rybu.
Javorový sirup je jedinečný. Je to jediný produkt v potravinářství, který pochází z mízy stromu. Během historie z jeho zdravotních výhod profitovali mnohé kultury, používaje ho jako lék na různé nemoci včetně chřipky, bolestí žaludku, vysokého krevního tlaku a cholesterolu. Vysoké hladiny zinku a manganu v javorovém sirupu jsou nápomocné pro zdraví srdce a zlepšují imunitní systém.