Publikováno

Výzkum antioxidantů v javorovém sirupu

antioxidanty javorovy sirup

Vědecká studie zjišťuje v javorovém sirupu přítomnost 20ti antioxidantů bojujících proti chorobám.

Podle nové studie vedené Univerzitou Rhode of Island, Dr. Navindra SEER objevil v javorovém sirupu více než 20 složek, které úzce souvisí s lidským zdravím, přičemž 13 z těchto složek bylo v javorovém sirupu odhaleno poprvé.

Dnes již víme, že javorový strom má silné antioxidanty ‚, říká dr. SEER.

Mnohé z těchto antioxidantů, které mají prokazatelně protirakovinotvorné, antibakteriální a antidiabetické vlastnosti, se nacházejí v javorovém sirupu.

Lidé se stále více zajímají o zdravější možnosti ve stravování‚.

Ještě před touto studií bylo známo, že javorový sirup je plný přírodních minerálních látek a vitamínů, včetně zinku, manganu a vápníku. Tytéž antioxidační složky se našly v bobulovém ovoci, a toto je vzrušující pokrok, protože lidé předtím nespojovali sladidlo se zdravými biologickými vlastnostmi.

, Lidé jsou dnes mnohem více uvědomělí a znalí zdravotních výhod, které přinášejí speciální jídla ‚, řekl SEER.

Když si vybíráme javorový sirup jako sladidlo, je zdravější použít 100% ně čistý produkt. Současná studie prokázala, že 50 procent Američanů si není vědomo toho, zda sirup který konzumují je skutečný javorový sirup, nebo jen, sirupem na palačinky ‚.

Zdravější alternativa k jiným cukrem, čistý javorový sirup je chuťovým základem při vaření a má mnohé využití v gastronomii i kromě snídaňových jídel, například jako sladidlo do čaje, zálivka na zeleninu, nebo glazura na grilovanou drůbež či rybu.

Javorový sirup je jedinečný. Je to jediný produkt v potravinářství, který pochází z mízy stromu. Během historie z jeho zdravotních výhod profitovali mnohé kultury, používaje ho jako lék na různé nemoci včetně chřipky, bolestí žaludku, vysokého krevního tlaku a cholesterolu. Vysoké hladiny zinku a manganu v javorovém sirupu jsou nápomocné pro zdraví srdce a zlepšují imunitní systém.